3 handige fitness tips

12-03-2013 18:18

 

 

Het is me opgevallen dat veel mensen die regelmatig de sportschool bezoeken slechts amper kennis hebben van waar ze mee bezig zijn. Kennis van trainen is erg belangrijk en een van de sleutels tot een goed en afgetraind lichaam. Hieronder volgen een aantal tips die je wellicht mee kan nemen bij je volgende bezoek aan de sportschool.

 

1. Train je buikspieren niet te vaak

De meeste sportschoolbezoekers belasten bij elke trainingssessie hun buikspieren. Dit is de reden waarom je zo weinig mensen met een sixpack ziet. Je buikspieren werken net als elke andere spiergroep en ook zij hebben rust nodig om te kunnen groeien. Zorg daarom dat je je buikspieren slechts 3 keer per week traint met telkens een dag ertussen. Volg deze tip op en je zult gegarandeerd resultaat zien!

 

2. Meer nadruk op je rugspieren

Ik zie het vaak gebeuren dat men gedurende de uitvoering van de lat pulldown de duim om de stang plaatst. Hierdoor legt men meer nadruk op de biceps en dit is natuurlijk niet de bedoeling als het sterker maken van de rug is wat je probeert te bereiken. Zorg er daarom altijd voor dat bij het vastpakken van de stang, de duim naast de wijsvinger wordt geplaatst( Hiermee bedoel ik dus dat de duim op de stang ligt in plaats van eromheen). Volg deze tip op en je rug zal harder moeten gaan werken waardoor je dus meer resultaat zult zien!

3. Weg met dat buikje

Probeer krachtig uit te ademen terwijl je kracht zet bij bijvoorbeeld de abdominal crunch. Zo laat je je buikspieren harder werken waardoor je een beter resultaat zult zien.

 

EXTRA TIP: Zorg dat je veel water drinkt. Water helpt het lichaam om schadelijke stoffen af te voeren en je lichaam als het ware weer schoon te spoelen. Zeker als je aan het afslanken bent, is het drinken van water erg belangrijk!!