Blog

De voor- en nadelen van een proteïne dieet

29-03-2013 11:22

De laatste tijd heb ik veel vragen gekregen over de werking van proteïne shakes. Is het goed om ze te drinken? Heeft het een negatieve werking op je lichaam? Hieronder heb ik de voor- en nadelen voor je opgesomd.

 

Voordelen

  •  Het afvallen met een proteïne dieet heeft een snelle werking en een blijvend resultaat.

Nadelen

  • Last van hoofdpijn (Alleen de eerste paar dagen)
  • Lage bloeddruk (Wanneer de bloeddruk te laag is, is het advies om 2 á 3 gram per dag aan zout te nuttigen)
  • Last van spierverkramping (Als men te weinig Kalium binnen krijgt)
  • Slechte adem (Op te lossen door groene thee te drinken)
  • Hardere ontlasting ( De oplossing is om meer groente te eten of veel water te drinken.

3 handige fitness tips

12-03-2013 18:18

 

 

Het is me opgevallen dat veel mensen die regelmatig de sportschool bezoeken slechts amper kennis hebben van waar ze mee bezig zijn. Kennis van trainen is erg belangrijk en een van de sleutels tot een goed en afgetraind lichaam. Hieronder volgen een aantal tips die je wellicht mee kan nemen bij je volgende bezoek aan de sportschool.

 

1. Train je buikspieren niet te vaak

De meeste sportschoolbezoekers belasten bij elke trainingssessie hun buikspieren. Dit is de reden waarom je zo weinig mensen met een sixpack ziet. Je buikspieren werken net als elke andere spiergroep en ook zij hebben rust nodig om te kunnen groeien. Zorg daarom dat je je buikspieren slechts 3 keer per week traint met telkens een dag ertussen. Volg deze tip op en je zult gegarandeerd resultaat zien!

 

2. Meer nadruk op je rugspieren

Ik zie het vaak gebeuren dat men gedurende de uitvoering van de lat pulldown de duim om de stang plaatst. Hierdoor legt men meer nadruk op de biceps en dit is natuurlijk niet de bedoeling als het sterker maken van de rug is wat je probeert te bereiken. Zorg er daarom altijd voor dat bij het vastpakken van de stang, de duim naast de wijsvinger wordt geplaatst( Hiermee bedoel ik dus dat de duim op de stang ligt in plaats van eromheen). Volg deze tip op en je rug zal harder moeten gaan werken waardoor je dus meer resultaat zult zien!

3. Weg met dat buikje

Probeer krachtig uit te ademen terwijl je kracht zet bij bijvoorbeeld de abdominal crunch. Zo laat je je buikspieren harder werken waardoor je een beter resultaat zult zien.

 

EXTRA TIP: Zorg dat je veel water drinkt. Water helpt het lichaam om schadelijke stoffen af te voeren en je lichaam als het ware weer schoon te spoelen. Zeker als je aan het afslanken bent, is het drinken van water erg belangrijk!!

 

Taylor Lautner, van magere tiener naar fitness beest!

10-03-2013 15:30

Taylor Lautner werd beroemd dankzij zijn rol als Jacob Black in de beroemde Twilight films. Tussen de eerste en tweede film groeide zijn karakter, Jacob Black, uit tot een krachtige wolf. Dit betekende dat Taylor 15 kilo aan spiermassa moest aankomen, wilde hij zijn rol behouden. Deze taak volbracht hij met succes! Taylor bereikte zijn doel in slechts 9 maanden tijd. Aan het begin van de Twilight reeks was hij nog een magere tiener van slechts 70 kilo, maar na zijn transformatie woog Lautner 85 kilo met een laag vetpercentage. Veel mensen vragen zich af hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. Het antwoord is heel simpel, namelijk een goed doordacht trainingsschema, een gebalanceerd voedingspatroon en voldoende rust. Ben je nieuwsgierig geworden naar zijn fitness- en voedingsprogramma of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op.

Avocado's, 3 redenen waarom je ze juist wel zou moeten eten

07-03-2013 16:03

 

Veel mensen zijn van mening dat avocado's echte boosdoeners zijn vanwege hun calorie- en vetgehalte. Dit is echter onterecht. Avocado's zijn wel degelijk gezond en bevatten juist goede vetten die je gezondheid bevorderen.

 

3 redenen waardoor avocado's je gezondheid bevorderen:

 

1. Eiwitten

Avocado's bevatten veel aminozuren die het lichaam nodig heeft om eiwitten te produceren. Avocado's bevatten veel vezels waardoor het eiwit in avocado's gemakkelijk door het lichaam wordt geabsorbeerd. Ben je opzoek naar een goede bron van eiwitten? Dan zijn avocado's een goed alternatief voor je nieuwe en dagelijkse dieet. En ze zijn nog lekker ook!

2. Goede vetten

Avocado's bevatten veel goede vetten die je lichaam nodig heeft. Ze verhogen net als goede olijfolie het HDL-cholesterolgehalte, dat je helpt beschermen tegen het schadelijke gevolg van vrije radicalen. HDL-cholesterol helpt tevens diabetes te voorkomen!

3. Gezond hart

Het vet dat in avocado's zit is erg goed voor je hart, terwijl de avocado vroeger nog als ongezond werd bestempeld. Avocado's bieden bescherming tegen hart- en vaatziekten, doordat ze van nature rijk zijn aan omega-3 vetzuren.

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.