Avocado's, 3 redenen waarom je ze juist wel zou moeten eten

07-03-2013 16:03

 

Veel mensen zijn van mening dat avocado's echte boosdoeners zijn vanwege hun calorie- en vetgehalte. Dit is echter onterecht. Avocado's zijn wel degelijk gezond en bevatten juist goede vetten die je gezondheid bevorderen.

 

3 redenen waardoor avocado's je gezondheid bevorderen:

 

1. Eiwitten

Avocado's bevatten veel aminozuren die het lichaam nodig heeft om eiwitten te produceren. Avocado's bevatten veel vezels waardoor het eiwit in avocado's gemakkelijk door het lichaam wordt geabsorbeerd. Ben je opzoek naar een goede bron van eiwitten? Dan zijn avocado's een goed alternatief voor je nieuwe en dagelijkse dieet. En ze zijn nog lekker ook!

2. Goede vetten

Avocado's bevatten veel goede vetten die je lichaam nodig heeft. Ze verhogen net als goede olijfolie het HDL-cholesterolgehalte, dat je helpt beschermen tegen het schadelijke gevolg van vrije radicalen. HDL-cholesterol helpt tevens diabetes te voorkomen!

3. Gezond hart

Het vet dat in avocado's zit is erg goed voor je hart, terwijl de avocado vroeger nog als ongezond werd bestempeld. Avocado's bieden bescherming tegen hart- en vaatziekten, doordat ze van nature rijk zijn aan omega-3 vetzuren.